Kunststof gevelelementen van marktleider formaat

Kiba verwerkt al jaren de hoogwaardige kunststof kozijn profielen van Gealan. Deze producent is één van de marktleiders in Europa en levert innovatieve, kwalitatief hoogwaardige profielen in een grote verscheidenheid. Doordat wij al zolang met Gealan samenwerken, is onze kennis en ervaring volledig op de Gealan-profielen afgestemd. Rode draad is u te ontzorgen door het bieden van een totaalpakket kwaliteitsproducten en diensten in een milieuvriendelijke productie- en arbeidsproces.

Het cradle tot cradle-principe van Gealan

Al sinds midden jaren negentig biedt Gealan een uniek eigen recycling concept voor zijn producten, waarbij retour genomen PVC-producten volgens het cradle to cradle-principe ecologisch worden verwerkt. Omdat het Gealan-systeem voortdurend in ontwikkeling is, kan Kiba voortdurend aan de nieuwste eisen blijven voldoen. Van energieprestatie normen, veiligheidseisen, driedubbele beglazing tot passief bouwen. www.gealan.nl

> Profieltekeningen

> Kleuren

> Brochures

 

Brandwerende kozijnen

60 minuten brandwerende kozijnen nodig?Ook hiervoor heeft GEALAN een oplossing voor u!Gealan heeft een aantal kozijnen laten testen bij Efectis Nederland op 30 minuten brandwering. Alle geteste kozijnen hebben moeiteloos de 30 minuten doorstaan, sterker nog, voor een draaikiep raam in het systeem S 8000 NL plus is zelfs de EW klasse 60 minuten gehaald, een resultaat om trots op te zijn!

De voordelen voor u: 
• U kunt alles onder 1 dak onderbrengen, ook als u brandwerende kozijnen toe dient te passen.
• Qua uiterlijk verandert er niets aan het kozijn waardoor een zelfde uitstraling behouden blijft.
• U heeft keuze uit verschillende profielvariaties waarmee u zelf kiest wat u toe gaat passen.
• De brandwerende kozijnen worden u geleverd met de daarvoor behaalde attesten die u kunt 

   overleggen aan de keurende instanties.
• U hoeft zelf geen aanpassingen te doen aan de brandwerende kozijnen waardoor u wordt ontzorgt!

Omdat deze kozijnen brandwerend zijn zal de vluchtkans bij brand enorm vergroot worden en daarmee ook het gevoel van veiligheid bij de bewoners. GEALAN heeft een aantal attesten die zijn opgesteld door Efectis. De testen zijn uitgevoerd volgens de daarvoor geldende Europese richtlijnen Mede door het behalen van deze testen laat GEALAN wederom zien dat het een kwaliteitsproduct in huis heeft voor de eindgebruiker en vooroploopt als het gaat om ontwikkelingen.

 

 

STV (Statische-Trocken-Verglasung)

De Statische-Trocken-Verglasung STV® is een nieuwe lijmtechniek voor de raamproductie. Het kernstuk en de start van de nieuwe techniek is een speciaal voor de toepassing ontwikkeld band dat bij de profiel-extrusie op het profiel wordt aangebracht. Band en profiel komen als één eenheid bij de vensterproducent aan. De verwerking van de profielen geschiedt zoals gebruikelijk, extra investeringen in machines zijn niet noodzakelijk. Toeslag, lassen, poetsen en beglazen kunnen door kleine aanpassingen aan de geldende vereisten zoals voorheen doorgevoerd worden.

Grotere elementen, betere Uf-waarden en meer zekerheid
De combinatie van de STV®-techniek met de gebruikelijke staalversterkingen maakt de productie van bijzonder grote elementen mogelijk, die tot nu toe niet mogelijk waren, en leidt tot duidelijke functieverbeteringen. Bovendien kunnen voor tot nu toe geldende venstergroottes bij toepassing van de nieuwe techniek alternatieve versterkingen met duidelijk betere warmte-isolerende verhoudingen toegepast worden. Ook in de speciale bouw kunnen zo stabielere elementen gerealiseerd worden. Bij het weglaten van de staalversterking brengt de nieuwe kleeftechniek bij de Uf-waarden principieel betere resultaten teweeg. 

De bouw van witte elementen met een normale grootte met de STV®-techniek kan totaal zonder staalversterkingen geschieden. Dit leidt tot een aanzienlijke verbetering van de Uf-waarden tot 0,2 W/m²K naar gelang de toegepaste profielcombinatie. 

De verlijming van het glas en de overslag bij de STV®-techniek verbetert tevens de inbraakwering. Het “uitlichten” van elementen wordt daardoor extra bemoeilijkt. 

  

 

 

 

Het systeem GEALAN NL plus

Verder, mooier, beter
Het kozijnsysteem GEALAN NL plus combineert de modernste profieltechnologie met de traditionele eisen van de Nederlandse markt. Zachte contouren en smalle aanzichtbreedtes leiden tot optisch evenwicht en bevallige proporties. Technisch blijft met het systeem GEALAN NL plus geen wens meer onvervuld. Bouwdiepte, kamervorming en zinvolle detailconstructies voldoen aan alle verwachtingen betreffende warmte- en geluidsisolatie, statica en inbraakpreventie. Gelijktijdig bestaat een hoge compatibiliteit met andere GEALAN-systeemfamilies.

Overtuigende techniek
De vleugel-bouwdiepte van 74 mm in het systeem GEALAN NL plus en de beproefde vier-kamer-vorm staan garant voor een uitstekende warmte-isolatie. Samen met functieglas kunnen zeer goede U-waarden worden bereikt. Ook de kadergeometrie is geoptimaliseerd. De stalen profielen liggen direct tegen de verstevigingkamers zodat er geen tussenruimtes ontstaan. Bovendien onderscheiden deze zich door duidelijk betere traagheidsmomenten. De statische waarden van de vier-kamer-vleugelprofielen zijn in vergelijking met een vlak profiel bijna dubbel zo hoog. Zo kunnen probleemloos grote elementen worden gerealiseerd.

De voordelen van GEALAN NL plus:
•  74 mm vleugel-bouwdiepte
•  uitstekende warmte-isolatie
•  uitgewogen profielgeometrie met 6 mm-radii
•  smalle aanzichtbreedten
•  tweevoudig geprofileerde glaslijst mogelijk
•  115 mm kader-bouwdiepte
•  vier-kamer-vorm
•  speciale profielen voor naar buiten draaiende elementen
•  staal met duidelijk verbeterde traagheidsmomenten
•  vier-kamer-vleugelprofielen met zeer goede statische waarden
•  grote elementen zijn probleemloos mogelijk
•  Verkrijgbaar in talrijke acrylcolor-kleuren en folies